Kampeer vakantie

tent kamperen

Tour vakantie

Hotelvakantie

Nederlanders hebben altijd een visum voor Vietnam nodig

Het regelen van een visum voor Vietnam is een belangrijk onderdeel van je planning. Gelukkig is dat voor Nederlanders niet moeilijk een visum voor Vietnam te krijgen. Je planning begint bij het kiezen van het juiste seizoen. De periode van november tot februari is het meest comfortabel om te reizen. Dat is het droge seizoen met gematigde temperaturen. Van mei tot oktober regent het erg veel, en in april en maart is het wel droog, maar erg heet. 

In drie dagen een visum voor Vietnam

De verwerking van het e-visum duurt drie werkdagen, en kost minimaal €11. Er zijn verschillende soorten visa, maar het meest gebruikte is het toeristenvisum voor een single entry met een maximale reisduur van 30 dagen. Het is ook mogelijk voor een visum voor Vietnam te kiezen die voor 87 dagen, ofwel 3 maanden geldig is. Voor beide visa kan je kiezen voor een single of multiple entry. De tweede optie is handig als je ook nog verder wilt reizen in Zuidoost-Azië.

Het visum voor Vietnam is in feite een visum approval letter. Dit kan de vorm zijn van een echte brief, of een e-Visum. De tweede optie is praktischer, maar brengt wel hogere kosten met zich mee. In beide gevallen laat je de approval letter bij de douane zien, en kom je zonder problemen het land binnen. Het is mogelijk om Vietnam binnen te komen op een van de acht internationale luchthavens, één van de 14 douanes op land, of één van de zeven zeehavens. 

Waar kan je het beste heen in Vietnam?

Nu je weet dat je pas vlak voor de reis druk hoeft te maken over je visum, kan je al je tijd besteden aan het maken van de planning. Kies je favoriete bestemmingen en maak een lijst van alle attracties die jij niet wilt missen. Omdat het land vrij langgerekt is, is het belangrijk om de reistijd tussen steden niet te onderschatten. 

Hier volgende een paar suggesties van ervaren reizigers:

Hanoi – Als hoofdstad van Vietnam is Hanoi een must bij het plannen van een reis naar Vietnam. Het heeft een ongelooflijke, bruisende oude centrum met veel geschiedenis om te verkennen, tempels, musea, prachtige meren en monumenten. De tijd nemen om Hanoi te verkennen, zal zijn vruchten afwerpen. Vooral omdat sommige van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het oude centrum en het nabijgelegen Hoan Kiem meer , het beste te voet of met de fiets te bezichtigen zijn. 

Hoe krijg je een visum voor Vietnam

Halong Bay – Dit is een van de mooiste natuurlijke plekjes in Vietnam, Het is een van de populairste toeristenbestemmingen van Vietnam en staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je mag het beslist niet overslaan. De baai bestaat uit talloze eilanden bestaande uit enkel bergtoppen, waarvan de meeste onbewoond zijn. Halong Bay kan het beste worden verkend per cruise of watervliegtuig. Ook hier geldt, neem een paar dagen de tijd om rustig te genieten. 

Da Nang – Als een van de populairste kuststeden van Vietnam, belooft Da Nang in Centraal Vietnam voor een heerlijke strandvakantie. Je kunt hier zeker een week doorbrengen als een strandvakantie jouw ding is. De bezienswaardigheden kun je binnen een dag of twee prima bezichtigen. 

Ho Chi Minh Stad – Als de grootste stad in het zuiden van Vietnam is Ho Chi Minh Stad een prachtige plek voor zowel stedelijke reizigers, als culinaire fijnproevers. Het is de meest gemoderniseerde stad in Vietnam. Je vindt er veel musea, schilderachtige plekjes en historische bezienswaardigheden om te verkennen.