Kampeer vakantie

tent kamperen

Tour vakantie

Hotelvakantie

Waarom een persoonlijk alarm de uitkomst is voor ouderen die veel onderweg zijn

Als u aan seniorenalarmen denkt, denkt u waarschijnlijk vaak aan het bekende basisstation met de alarmknop. Maar wanneer u regelmatig van huis bent past dit waarschijnlijk niet bij uw wensen. Thuis of onderweg, u wil natuurlijk overal een veilig gevoel. Een persoonlijk alarm biedt de uitkomst. Wij vertellen u waarom.

Een persoonlijk alarm zorgt voor een veiliger gevoel

De belangrijkste reden voor een seniorenalarmen is uiteraard uw gevoel van veiligheid. Dankzij het persoonlijk alarm voelt u zich niet alleen thuis, maar ook onderweg veilig. In geval van nood drukt u op de alarmknop. De personen die u in het alarm heeft ingesteld krijgen vervolgens een bericht en worden achter elkaar gebeld. U kunt tot 8 personen instellen, dus er is altijd iemand die de oproep beantwoordt.

Tweewegcommunicatie

Zodra een van uw contactpersonen uw alarm beantwoordt, is het mogelijk om met elkaar te communiceren via tweewegcommunicatie. U kunt dan bijvoorbeeld vertellen wat er gebeurd is en waar u precies bent. Uw contactpersoon kan dan direct gerichte actie ondernemen wanneer dit nodig is. Een persoonlijk alarm is zelfs handsfree te gebruiken, waardoor u kunt communiceren zonder dat u uw handen nodig heeft.

persoonlijk alarm voor senioren

Het werkt net als een mobiele telefoon

Bij een persoonlijke alarmknop is het mogelijk om een aantal nummers in te stellen. Deze nummers kunt u altijd bellen, ook als er geen sprake is van een noodgeval. De nummers die u heeft ingesteld kunnen op hun beurt ook zelf naar u bellen. Het alarm werkt dus eigenlijk als een mobiele telefoon. Het grote voordeel is dat u het alarm ook om uw pols of hals kunt dragen en dat het op een oplaadbare batterij werkt.

Bij een alarm wordt uw locatie automatisch verstuurd

Wanneer u op de knop voor het alarm drukt, wordt uw gps-locatie bepaald en automatisch doorgestuurd naar uw contactpersonen. Zij kunnen daardoor direct zien waar u zich bevindt en eventueel snel te hulp schieten. Omdat het alarm een compact formaat heeft, kunt u deze altijd overal mee naartoe nemen.

Denkt u dat een persoonlijk alarm precies bij uw situatie past? Bekijk dan zeker eens het persoonlijk alarm van seniorenalarmen.nl. De knop is spatwaterdicht en werkt met een simkaart. Seniorenalarmen.nl geeft gratis assistentie bij programmatie, u kunt uw veiligheids knop dus snel gebruiken.