Kampeer vakantie

tent kamperen

Tour vakantie

Hotelvakantie

Tips voor de rijles

Ben jij van plan om binnenkort je rijbewijs te halen? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken. Het halen van je rijbewijs is namelijk jouw one way ticket naar vrijheid. Om uiteindelijk je rijbewijs te halen moet jij eerst rijlessen, een theorie-examen en een praktijk examen doen. Daarvoor heb je een goede rijschool nodig zoals een rijschool in Berkel en Rodenrijs. Er zijn echter nog veel meer tips die je kunnen helpen bij het halen van je rijbewijs. In dit artikel worden ze op een rijtje gezet.

1. Begin op tijd met het leren van je theorie

Wat betreft de auto theorie, zijn er super veel regeltjes die jij moet onthouden. Tijdens de autolessen zal jij al heel veel regels leren maar het is goed om hiernaast al te beginnen met de theorie. Probeer de regeltjes uit het boek toe te passen tijdens de rijles.

2. Plan altijd lessen in van 120 minuten

Meestal duren de lessen vaak maar 60 minuten. Het is echter wel aan te raden om twee lessen achter elkaar te doen. Het is namelijk soms weer even wennen om achter het stuur te zitten. Met twee uur heb je dan meer tijd om op je gemak te komen. Daarnaast kun je veel meer verschillende routes doen in die twee uur.

Rijschool in Berkel en Rodenrijs

3. Les altijd 1 keer per week

Het is heel erg belangrijk dat jij minimaal 1 keer per week achter het stuur zit bij je rijinstructeur. Als er namelijk te veel dagen zitten, moet je weer helemaal op nieuw beginnen met wennen achter het stuur. Daarnaast rij jij veel sneller af als je gewoon elke week een of twee lessen doet. Het is dan ook vaak handig om alvast je lesplanning vast te leggen met je rijleraar.

4. Zorg voor verschillende lestijden

Overdag rijden is natuurlijk voor iedereen prettig. Dan is het licht en vaak wat rustiger op de weg. Jij moet echter straks ook in het donker en op drukke tijdstippen kunnen rijden. Daarom moet je ervoor zorgen dat je ook een keer in de avond gaat rijden of op een druk moment zoals tijdens de spits.

5. Rij een keer mee met een andere leerling

Het is vaak ook handig om een keer met een andere leerling mee te rijden. Je kunt dit gewoon vragen aan je rijinstructeur. Je kunt zo extra ervaring op doen en leren van elkaars fouten.

6. Hou altijd je hoofd koel tijdens het afrijden

Het is altijd belangrijk om tijdens het rijden je hoofd koel te houden. Vooral bij het afrijden is dit heel erg belangrijk. Je moet zelfverzekerd overkomen want als je te veel gaat twijfelen, gebeuren er ongelukken of doe je wat fout. Als je iets fout doet moet je echter ook niet in paniek raken. Zorg dat je het gewoon rustig op lost. Daarvoor krijg je namelijk ook extra punten. Haal gewoon diep adem en focus op de weg.