Kampeer vakantie

tent kamperen

Tour vakantie

Hotelvakantie

Reizen naar Azië: bepaal stapsgewijs welk visum voor Vietnam je nodig hebt

Ga je op vakantie, rondreis of business trip naar Azië en heb je een visum voor Vietnam nodig? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Er zijn twee verschillende visums voor Vietnam en het is wel belangrijk dat je dan de juiste uitkiest. Anders kun je bijvoorbeeld niet even een weekje naar een ander land zonder dat je visum Vietnam verloopt. Met de informatie hier kun je stapsgewijs tot de beste conclusie komen.

Een E-visum of een VOA visum Vietnam?

Als je Vietnam binnen wilt komen, dan kun je dit of met een e-visum doen of met een Visum On Arrival (VOA). 

 • E-visum: het e-visum is dan de gemakkelijkste oplossing. Dit is een visum dat recentelijk is geïntroduceerd voor Nederlanders en Belgen. De naam zegt het al, het is een elektronisch visum voor Vietnam die je ontvangt in je e-mail. Je hoeft niet naar een ambassade en hoeft geen stempel te halen. Je laat je paspoort en je e-visum zien bij de douane op de plek waar je het land binnenkomt.
 • Visum On Arrival: de VOA is de goedkoopste oplossing. Je meldt je hiervoor aan bij bijvoorbeeld een online visum expert en zij regelen voor jou een Arrival Approval Letter, dus een autorisatiebrief. Deze brief laat je zien als je het vliegtuig in gaat richting Vietnam. Daar aangekomen ga je naar de immigratiedienst en haal je je visum op. Je krijgt dan een sticker en een stempel in je paspoort en gaat door de douane. 

Hoe verschillen de twee visums van elkaar?

Een groot verschil tussen de twee visums is dat je met een e-visum op alle manieren Vietnam binnen mag komen, maar dat je met een VOA op een vliegveld aan moet komen. Dat komt doordat je eerst naar de immigratiedienst moet gaan en met een e-visum loop je direct door naar de douane. Een ander verschil is dat je met een e-visum maximaal 30 dagen in Vietnam mag blijven en dat deze verloopt zo gauw je het land verlaat. Kies je voor een VOA, dan heb je meer mogelijkheden. Je moet je aanmelden als toerist of doorgeven dat je op zakenreis bent. Ook beslis je of je 1 maand of 3 maanden wilt blijven. Als laatste kies je een visum Vietnam voor eenmalige toegang of geef je aan dat je het land meerdere keren in en uit wilt kunnen gaan.

je reis naar azië

Stapsgewijs naar het beste visum voor jou

Volg het volgende stappenplan en je ziet direct wat het beste Vietnam visum is voor jou.

 1. Verblijf je langer dan 30 dagen in Vietnam?
  1. Nee: e-visum als je het land niet wilt verlaten en VOA voor 1 maand multiple entry als je het land wel wilt verlaten.
  2. Ja: ga naar stap 2.
 2. Verblijf je langer dan 87 dagen in Vietnam?
  1. Nee: VOA 3 maanden single entry als je het land niet wilt verlaten en VOA 3 maanden multiple entry als je het land in en uit wilt kunnen gaan.
  2. Ja: ga naar stap 3.
 3. Bestel aaneengesloten VOA’s multiple of single entry. Dit mag maximaal 4 keer.