Kampeer vakantie

tent kamperen

Tour vakantie

Hotelvakantie

Zo leer jij gemakkelijk Nederlands

Wil jij graag Nederlands leren? Dan is een cursus Nederlands in Den Haag de beste stap die je kunt zetten. Het is namelijk geen gemakkelijke taal om onder de knie te krijgen. Voor mensen die net met de Nederlandse taal beginnen is het wellicht handig om alvast een paar tips te hebben voordat ze naar de cursus gaan. Daarom zijn hier een paar tips voor de mensen die net met Nederlands zijn begonnen.

1. Net zoals een kind Nederlands leren

Luisteren en nazeggen, dat doen kinderen als ze net beginnen te praten. Kinderen doen hiervoor hun uiterste best omdat ze ergens weten dat praten belangrijk is voor de toekomst. Doe dit daarom ook en als je iets niet begrijpt moet je het gewoon aan mensen vragen. Vraag uitleg bij wat je hoort en oefen het daarna.

2. Durf fouten te maken

Iedereen weet dat Nederlands gewoon een moeilijke taal is. Daarom moet je vooral ook fouten durven te maken. Nederlanders vinden het alleen maar super leuk dat je probeert Nederlands te praten. Als ze je dan verbeteren is het alleen maar om je te helpen er beter in te worden. Van de fouten die je maakt leer je namelijk ook het meest.

3. Luister veel naar de radio

Als je een taal de hele tijd om je heen hoort, ga je het ook vanzelf meer begrijpen. Daarom is het belangrijk dat je veel naar de Nederlandse radio hoort zoals NPO1. Ook al ben je niet helemaal gefocust op wat er allemaal op de radio wordt gezegd, leer je er onbewust wel van. Je gaat namelijk langzamerhand woorden herkennen en categoriseren.

4. Praat veel met Nederlanders

Natuurlijk leer je ook veel van het communiceren met Nederlanders. Luister goed naar hoe ze praten en probeer ze na te doen. Als jij wordt gedwongen om Nederlands te spreken, zal je het ook het snelst leren.

5. Probeer nĂ­et over te gaan op Engels

Wat je ook doet, probeer niet over te gaan op het Engels. Het is natuurlijk gemakkelijker om zo te communiceren dan in het Nederlands maar daar leer je niks nieuws van. Je mag alleen Engels praten om te vragen om uitleg zodat je het kan oefenen in het Nederlands.

6. Lees veel in het Nederlands

Luisteren en praten helpen je bij het leren van Nederlands maar ook lezen is erg belangrijk. Je kunt hiermee super klein beginnen zoals met een stripboek of een folder. Doe ook bij Nederlandse tv Nederlandse ondertiteling erbij. Zo leer je twee dingen tegelijkertijd. Als je iets verder bent moet je vooral dingen lezen die echt jouw interesse hebben. Zo houdt je je aandacht erbij.

7. Praat altijd in volledige zinnen

Je moet ook jezelf dwingen om in volledige zinnen te praten. Dus gebruik vooral vervoegde zelfstandige naamwoorden, bijvoeglijke naamwoorden en werkwoorden. Koop hiervoor een mooi schrift om dit bij te houden. Zo wordt je Nederlandse woordenschat een stuk breder.

8. Maak een meestgemaakte fouten lijstje

Om ervoor te zorgen dat je je niet twee keer aan dezelfde steen stoot, kun je een meestgemaakte fouten lijstje maken. Als je deze fouten opschrijft en vaak ziet, zal je ze vanzelf niet nog een keer maken.

9. Beloon jezelf vaak

De Nederlandse taal leren is moeilijk, daarom moet je je ook vaak belonen. Zo houd je het leuk voor jezelf en kun je weer een nieuwe uitdaging aan,