Kampeer vakantie

tent kamperen

Tour vakantie

Hotelvakantie

EEN LEGE ZOLDER? BOUW EEN MANCAVE!

EEN MANCAVE; de droom van iedere man, toch? Iedereen heeft behoefte aan een eigen plek, maar waar haal je de ruimte vandaan? Een mancave is makkelijk en ook nog eens leuk om zelf te maken. Je kunt je eigen draai eraan geven. Deze plek is speciaal voor de man, hier kan hij zijn hobby’s uitoefenen en zowel tijd voor zichzelf als met zijn vrienden doorbrengen. Een mancave staat dus vol met dingen waar jij van houdt, met uiteraard een goed gevulde bar! Zo creëer jij je eigen mancave! 

mancave

Voorbereiding 

Bij het bouwen van een mancave is het belangrijk dat je vooraf nadenkt over de in te richten ruimte. Je kunt het beste je mancave zover mogelijk vanaf de woonkamer vandaan maken, zodat je minder rekening hoeft te houden met het volume dat je maakt. Daarbij is het goed om je mancave geluiddicht te maken, isoleer de ruimte. Maak je mancave warmer en geluiddichter door de muren met isolatiematerialen te bekleden. Op koudere plaatsen, zoals op zolder, kan er al snel condens ontstaan. Gebruik dampdichte folie om condens te voorkomen. Bij ISOdiscount hebben ze een goed aanbod aan dampdichte folie. Ook vind je er goede service en een uitgebreide uitleg over het aanbrengen van de folie. Vervolgens maak je de beslissing of je gaat behangen, gaat schilderen of de muren gewoon zo laat. Lichte kleuren kunnen zorgen voor een frisse, open ruimte. Wil je liever een thuisbioscoop gevoel, kun je ook voor donkere kleuren kiezen. 

Inrichting 

Heeft je mancave ramen? Zorg voor gordijnen om de ruimte te verduisteren wanneer je dat wilt. Kijk naar gordijnen die jij in je inrichting wilt en dus ook goed past bij het meubilair dat je wilt gaan plaatsen. Lampen kunnen natuurlijk niet ontbreken. Het beste kun je kiezen voor dimbare lampen. Deze lampen kun je zowel fel als donker zetten voor wanneer je bijvoorbeeld een film wilt kijken in je mancave. Voor de inrichting ontbreekt nu alleen het meubilair nog. Kies voor comfortabele banken en stoelen met mooie bijzettafeltjes. Wanneer je een bar in je mancave plaatst, kun je natuurlijk ook een hoge tafel met hoge barkrukken kiezen. Wanneer je een bar gaat plaatsen heb je natuurlijk een 

koelkast nodig en misschien wel een tap. Denk hier van tevoren goed over na. Vervolgens kun je je televisie en radio plaatsen. Het gebruiken van een wifi versterker hierbij is altijd handig!

“The finishing touch” 

Kies voor versiering die bij jou past! Zijn leuke borden met grappige teksten helemaal jouw ding? Of toch liever neonlampen? Maak je mancave eigen met versiering die jij leuk vindt. Jij bent tenslotte degene die er het meest aanwezig is. Zet erin wat jij wilt! Enkele voorbeelden kunnen zijn flipperkasten, speelkasten of gokautomaten. Maar ook muziekinstrumenten of zelfs een rookmachine!