Kampeer vakantie

tent kamperen

Tour vakantie

Hotelvakantie

Kleding van kwaliteit herkennen

Moet je nieuwe kleding kopen maar wil je het liefst gaan voor kledingstukken die langer meegaan? Dan is het verstandig om te investeren in duurzame kledingstukken van goed kwaliteit, maar hoe kan je kledingstukken van kwaliteit herkennen? Ga door met lezen als je wilt weten wat de kenmerken zijn waaraan je kwaliteitskleding kunt herkennen.

denim van G-star

Voer een kwaliteitscheck uit

Kleding van kwaliteit herken je door eerst een kwaliteitscheck uit te voeren. Hierbij kan je kijken of het kledingstuk goed past aan je lichaam en of het mooi aan de hanger blijft hangen. Ook de vorm van het kledingstuk is duidelijk op te merken aan de manier van fladderen aan de hanger. Ga tevens na of je foutjes in de stof opmerkt en hoe de stof aanvoelt in je handen en aan je lichaam. Ook de zomen, de knoopsgaten en de naden zijn belangrijke punten waar je goed op moet letten. Vergeet ten slotte niet om te letten op de kragen, om te checken voor losse draadjes, voor zomen die krullen en om te kijken of het kledingstuk voldoende knoopsgaten heeft. Bij de G-Star Outlet ben je verzekerd van kleding van hoogwaardig kwaliteit.

Kijk naar het etiket

Let altijd goed op het etiket van de kleding die je gaat kopen. Zo kan je namelijk gemakkelijk nagaan van welk materiaal de stof gemaakt is en welke stoffen zijn toegevoegd. Is er acryl aan de stof toegevoegd, dan kan je wel uitgaan van een goedkope aanschafprijs maar de kwaliteit is meestal vele malen minder. In geval van polyamide en polyester kan je van een optimale waskwaliteit uitgaan, maar je gaat wel meer moeten betalen. Worden er gemengde stoffen gebruikt, dan hoeft de kwaliteit er niet per se op achteruit te gaan. Gaat het om 100% natuurlijk stof, dan is de kwaliteit meestal ook hoog maar je gaat het kledingstuk op de juiste wijze moeten wassen, ophangen en drogen als je van een lange levensduur verzekerd wilt zijn.

Let op de voering

De voering van het kledingstuk is een belangrijk onderdeel, al hoeft niet alle kleding een voering te hebben. Een voering heeft als voordeel dat de kleding meestal wat langer meegaan aangezien de vorm goed behouden is, maar dit soort kleding kost meestal wat meer. Je kunt er dan wel van uitgaan dat de kwaliteit hoog is.

Naden, knopen en ritsen

Check de stiksels van het kledingstuk als je een beter beeld wilt hebben van de zorg en aandacht die is gestoken in de stof. Ga daarnaast ook even na of de knopen stevig vastzitten. Ook de knopen zeggen veel over de kwaliteit, aangezien bijvoorbeeld een keyhole-knoopsgat je kledingstukken minder beschadigt dankzij het gat waardoor de stof van het kledingstuk niet kan vervormen. Let ten slotte op dat het kledingstuk is voorzien van kwalitatief goede ritsen van metaal.

Ben je op zoek naar kwalitatief goede merkkleding, dan is het slim om altijd goed te letten op de bovenstaande punten voordat je tot aankoop overgaat zodat je van kwaliteit verzekerd bent.