Kampeer vakantie

tent kamperen

Tour vakantie

Hotelvakantie

10 tips voor het vinden van goed hypotheekadvies in Gouda

Ben je op zoek naar goed hypotheekadvies in Gouda? Dan lees je hier een aantal tips.

Tip 1: Waarom ben je op zoek naar hypotheekadvies in Gouda?

Voordat je hulp inschakelt, bedenk dan eerst waarom je graag hypotheekadvies wilt hebben. Ga je een huis kopen in Gouda? Of verkoop je jouw huis om vervolgens groter te gaan wonen? Of wil je kijken hoe je kunt besparen op je hypotheek? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je advies wilt hebben. Als je weet waarom je het advies wilt hebben, is het makkelijker om de geschikte adviseur te vinden.

Tip 2: Vergelijk meerdere adviseurs

Elke adviseur is weer anders en daarom is het zo belangrijk om goed onderzoek te doen. Naast dat de adviseurs in prijs kunnen verschillen, kunnen ze ook in kwaliteit verschillen. Misschien rekent de ene adviseur wel een lager bedrag per uur, maar werkt hij vervolgens veel langzamer. Dan had je net zo goed die wat duurdere adviseur kunnen inschakelen die een stuk effectiever werkt.

Tip 3: Goedkoop is niet altijd goed

Je zult een aantal hypotheekadviseurs vinden die veel goedkoper zullen zijn dan anderen. Toch is het niet altijd verstandig om voor de goedkoopste te gaan. Hoe verleidelijk het ook is. Het kopen van een huis gaat gepaard met heel erg veel geld. Een klein beetje investeren in je hypotheekadvies kan je heel veel geld besparen.

Tip 4: Bereid je goed voor

Heb je iemand gevonden? Bereid je dan goed voor op het gesprek dat jullie gaan hebben. Het kan handig zijn om je al je vragen die je echt wilt stellen alvast op een papiertje te schrijven. Neem je notities mee naar het gesprek zodat je zeker weet dat je alles hebt behandeld als het gesprek afgelopen is.

Tip 5: Ervaring en opleiding is belangrijk voor een hypotheekadviseur

Je bent niet zomaar een hypotheekadviseur. Als je dus op zoek gaat naar goed hypotheekadvies Gouda, zorg er dan voor dat je met iemand in zee gaat die hiervoor opgeleid is en het liefst ook al flink wat ervaring in heeft. Dan zal jouw adviseur alle regeltjes van binnen en buiten kennen zodat hij het beste advies voor jouw situatie kan voorleggen.

Tip 6: Kies voor hypotheekadvies die onafhankelijk is

Het lijkt misschien makkelijk om hypotheekadvies te vragen bij de bank, maar toch raden wij aan om een onafhankelijke partij te zoeken. Een onafhankelijke hypotheekadviseur hoeft namelijk niet in het voordeel van de bank te praten. Hij weet misschien wel of er betere deals te vinden zijn bij andere banken. Op die manier weet je zeker dat je het beste advies voor jou op maat krijgt.

Tip 7: Belastingvoordeel

Wist je dat je de kosten van het advies van de hypotheekadviseur van de belastingen kunt aftrekken? Dit kan weer wat kosten schelen. Wanneer je jouw belasting gaat aangeven, let erop dat je het aftrekken van deze kosten doet in het jaar dat je een hypotheek hebt aangevraagd.

Tip 8: Heb je wel echt hypotheekadvies nodig?

Nadat je in gesprek bent geweest met verschillende adviseurs, schrik je misschien wel van de kosten en vraag je je af of je wel echt hypotheekadvies nodig hebt. Misschien kun je het ook wel allemaal zelf regelen? Toch wordt dit niet aangeraden. Je gaat de hypotheek namelijk aan voor heel veel jaren en het afsluiten van de hypotheek en verzekering gaat over een hele grote som geld. Eerst wat investeren in geschikt hypotheekadvies is daarom absoluut niet verloren. Als je goed advies krijgt, verdien je dit dubbel en dwars terug.

Tip 9: Neem niet zomaar een serviceabonnement

Abonnementen kunnen heel handig zijn, maar alleen als je er ook daadwerkelijk gebruik van maakt. Hypotheekadviseurs kunnen in sommige gevallen een serviceabonnement afgeven waardoor je maandelijks aan hun verbonden blijft. Nu lijkt dit in eerste instantie misschien wel een klein bedrag, toch kan dit bedrag erg oplopen als je het abonnement voor al die jaren aanhoudt. Als je een abonnement afsluit, bedenk je dan goed of je er ook daadwerkelijk gebruik van gaat maken.

Tip 10: Bespreek ook je toekomstwensen

De hypotheekadviseur kan jou precies vertellen wat jouw maximale hypotheek is op dit moment. Toch is het ook handig om ook al een klein beetje aan de toekomst te denken. Wil je na het afsluiten van deze hypotheek namelijk over een aantal jaar veel duurder gaan wonen? Dan geeft je hypotheekadviseur je wellicht een compleet ander advies dan als je hem vertelt dat je over een aantal jaar alles weer wilt verkopen en veel kleiner wilt gaan wonen. Hou dus ook een oog op de toekomst als je het gesprek aangaat met je adviseur.