Kampeer vakantie

tent kamperen

Tour vakantie

Hotelvakantie

9 tips voor een goede bouwlaser

Denk je erover om een bouwlaser aan te schaffen voor je volgende project? Lees dan eerst eens deze tips door om te kijken wat de beste bouwlaser voor jou is.

Tip 1: Verdiep je in de verschillende bouwlasers

Er zijn verschillende soorten bouwlasers op de markt. Zo is er een puntlaser, kruislijnlaser, laserafstandsmeter, maar ook een roterende laser. Elke laser heeft andere kenmerken, dus kijk goed naar welke kernmerken jij nodig hebt voor jouw project.

Tip 2: Hoe vaak ga je de laser gebruiken?

Daarnaast is het goed om jezelf af te vragen, hoe vaak je de laser gaat gebruiken. Als je hem heel frequent wilt gebruiken, dan doe je er goed aan om te investeren in een hogere kwaliteit van bouwlasers. Maar als je er alleen een beetje mee wilt oefenen of als je het maar zeer incidenteel nodig hebt, dan hoef je natuurlijk niet meteen de beste van de beste bouwlaser te kopen.

Tip 3: Welk budget heb je?

Zoals het is met veel producten, zijn ze in verschillende prijsranges te koop. Wanneer je opzoek gaat naar een bouwlaser, bedenk dan van tevoren wat ongeveer je budget is voor dit product. Als je merkt dat je budget veel te laag is dan kun je het altijd een beetje omhoogschieten als dat nodig is.

Tip 4: Welke oplader vind je handig?

Deze vraag hangt samen met hoe vaak je de bouwlaser denkt te gaan gebruiken. Sommige bouwlasers werken met een accu, waar anderen met batterijen werken. Hoe vaker je de bouwlaser gebruikt, hoe handiger het is om er één aan te schaffen met een accu. Dit zal je waarschijnlijk in de toekomst geld besparen. Het constant kopen van batterijen is namelijk niet erg voordelig en is ook nog eens slecht voor het milieu.

Tip 5: Welk bereik heb je nodig?

Bouwlasers hebben verschillende bereiken. Sommige lasers hebben een minimaal bereik, terwijl andere lasers wel een bereik tot 15 meter kunnen hebben. Wanneer je veel indoor klusjes gaat doen zoals timmerwerk of het maken van kasten, dan zal je een klein bereik nodig hebben. Wanneer je grotere projecten aangaat waardoor de laser bijvoorbeeld de hele kamer moet kunnen bereiken, dan moet je natuurlijk een grotere laser hebben. Sommige lasers zijn zelfs zo sterk, dat ze ook voor grote projecten buiten kunnen werken. Bedenk dus goed van tevoren voor welk doeleinde je de bouwlaser wilt gaan gebruiken zodat je er eentje aanschaft met het juiste bereik.

Tip 6: Hoeveel laserlijnen heeft jouw bouwlaser nodig?

Nog zoiets om over na te denken, voordat je jouw laser aanschaft. Hoe meer laserlijnen jouw apparaat heeft, hoe duurder die zal zijn. Als je weet dat je maar twee laserlijnen gaat gebruiken, dan hoef je dus niet de duurdere bouwlaser aan te schaffen met drie laserlijnen. Als je alleen bezig gaat met hoogte en breedte lijnen, dan hoef je alleen maar een bouwlaser te hebben met twee laserlijnen. Wanneer je echter ook met diepte wilt gaan werken, dan zal je een apparaat nodig hebben met drie lijnen.

Tip 7: Welke straal gebruik je?

Oudere en goedkopere modellen hebben een straal van 180 graden. Nieuwere en duurdere modellen kunnen echter een straal hebben van 360 graden. Dit is enorm handig als je bijvoorbeeld een hele kamer tegelijk wilt markeren. Maar als je dit niet denkt te gaan gebruiken, dan kun je beter een goedkoper model kopen dat met 180 graden werkt.

Tip 8: Rode of groene straal

Er zijn twee verschillende kleuren laserstijlen. Je kunt voor een rode of een groene straal kiezen. Groen is vooral handig voor binnenhuis gebruik. De groene straal werkt erg goed, maar met fel zonlicht van buiten is het heel moeilijk om de groene straal te zien. Daarom is een rode straal het beste als je ook veel buiten werkt. Een bouwlaser met een groene straal is duurder dan met een rode straal. Dus bedenk van tevoren goed of je ook binnen wilt werken met je laser om te bepalen welke kleur het beste voor jou is.

Tip 9: Alles-in-een-koffer

Somme bouwlasers worden los verkocht, terwijl andere in een koffer worden verkocht waar alles bij in zit. Denk hierbij aan een statief, baak en ontvanger, allemaal in een handige draagkoffer. Wanneer je echt alleen nog een bouwlaser nodig hebt omdat je de andere spullen al hebt, dan is het natuurlijk voordeliger om niet voor een alles-in-een-koffer te gaan.

De beste bouwlaser vinden

Wanneer je goed nadenkt over de bovenstaande acht tips, dan zal het makkelijker worden om een geschikte bouwlaser te vinden. De kwaliteit van de verschillende bouwlasers kan erg verschillen, maar als je rekening houdt met de bovenstaande punten dan weet je zeker dat je een bouwlaser aanschaft die exact bij jouw wensen passen.